«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία ως «πολιτικό και κοινωνικό δράκο», που θέλει να «κατασπαράξει» τους Έλληνες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της για την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά σημείωσε πως «το μόνο που δεν έχουν πει είναι ότι θα ξυπνάμε τους Έλληνες στις 3 τα ξημερώματα και θα τους βάζουμε να κάνουν «γερμανικό νούμερο». Αυτό που προτείνουμε στην ασφάλιση είναι αυτό που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και στον δεύτερο πυλώνα ειδικά είναι αυτό το οποίο ισχύει σε χώρες όπως η Ιταλία ή η Σουηδία. Αντίθετα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι ακατανόητα. Τι πιστεύουν δηλαδή; Ότι εμείς δεν έχουμε άλλη έγνοια, παρά το να βάζουμε τους ανθρώπους, όπως λένε, να δουλεύουν Πάσχα, καλοκαίρι και Χριστούγεννα, να κόψουμε τις συντάξεις τους, να «εξαφανίσουμε» όλους τους Έλληνες από τον χάρτη; Αυτά είναι αστεία πράγματα, ας πούνε τουλάχιστον κάτι πιο πιστευτό», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για τη διαπραγμάτευση στο «μακεδονικό» επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε: «Ο Κώστας Καραμανλής έχει ταυτίσει το πέρασμά του από την πρωθυπουργία με το Βουκουρέστι. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το Βουκουρέστι, σημαίνει ότι επειδή η Ελλάδα δεν συμφώνησε για το όνομα των Σκοπίων, όπως συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, επειδή δε συμφώνησε τότε για το όνομα των Σκοπίων και όλα τα συμπαρομαρτούντα, τελικώς τα Σκόπια τότε έμειναν εκτός ΝΑΤΟ. Τι είναι αυτό το οποίο λέει ο κ. Τσίπρας; Πραγματικά είναι απίστευτα υποκριτικό, αλλά εκτός αυτού θέλω ευθέως να θέσω ένα ερώτημα: Εγώ ως πολίτης, ως αναγνώστης εφημερίδων και sites έχω διαβάσει εκατοντάδες φορές ότι το 2015 ο κ. Τσίπρας είχε προτείνει στον κ. Καραμανλή να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν το είδα να διαψεύδεται […] Εάν δεν διαψευσθεί αυτό, εγώ θα εξακολουθώ να διερωτώμαι τι είδους αντίληψη για την πολιτική έχει ο κ. Τσίπρας […] Και αυτό ακόμη δείχνει ότι σήμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ο χαμαιλέων».

Για την έκθεση της ΤτΕ

Κληθείς να σχολιάσει την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2018-2019 και την εκτίμηση που διατυπώνεται ότι η οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Τρία σημεία είναι πηγή ανησυχίας εκ πρώτης όψεως: Το ένα είναι οι τράπεζες και τα «κόκκινα» δάνεια -το 45% των δανείων είναι «κόκκινα» και αυτό είναι πανευρωπαϊκό ρεκόρ, το 2014 είχαμε 35% των δανείων να είναι «κόκκινα», ανέβηκαν ακόμη περισσότερο- το δεύτερο η ΔΕΗ που σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή της επισήμως, όχι με βάση την αντιπολίτευση, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τρίτον το γεγονός ότι από πλευράς ανταγωνιστικότητας κατρακυλάμε συνέχεια επί ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά τις επενδύσεις είμαστε στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 2018 υποχωρήσαμε κι άλλο σε σχέση με το 2017. Αυτά είναι τα ανησυχητικά σημάδια, πιστεύω όμως ότι, όπως άλλωστε φάνηκε και από την πορεία του χρηματιστηρίου και των ελληνικών ομολόγων μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, δημιουργείται μία θετική ψυχολογία γύρω από την ελληνική οικονομία και πιστεύω ότι η εκλογική νίκη της ΝΔ θα απελευθερώσει το συμπιεσμένο ελατήριο της οικονομίας, για το οποίο έχουν μιλήσει δεξιοί κι αριστεροί οικονομολόγοι».

Συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ

Ερωτηθείς, τέλος, για τη στάση τη ΝΔ, εάν από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Εμείς και σήμερα ακόμη είμαστε έτοιμοι, εάν δεν έχουμε αυτοδυναμία να κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με το ΚΙΝΑΛ, διότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε και με κανέναν άλλον –καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το σκηνικό στην επόμενη Βουλή, έχουμε εξηγήσει τους λόγους. Το ΚΙΝΑΛ λέει ότι δε θέλει κι ότι δίνει μόνο ψήφο ανοχής […] Εμείς, αν τυχόν έχουμε 148-149 βουλευτές σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν μπορούμε να είμαστε μία τρεμάμενη κυβέρνηση, η οποία θα είναι όμηρος των αποφάσεων του ΚΙΝΑΛ για κάθε νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης, είναι θέμα του τόπου […] Θέλουμε η όποια κυβέρνηση υπάρχει στον τόπο μετά τις εκλογές να είναι μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».