Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Όπως αναφέρει το politica.gr , η ομιλία του Τσίπρα θα ξεκινούσε στις 20:30 αλλά πιθανόν να υπήρξε καθυστέρηση καθώς πολλά πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στο Ηράκλειο καθώς και ο Γιάνης Βαρουφάκης που μιλούσε στην Πλατεία Κορνάρου.

Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. «Έχουμε μπροστά μας την πιο κρίσιμη εβδομάδα. Την τελική ευθεία. Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας φέρει στην κάλπη άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο.»

Ξεκινώντας την ομιλία του στην πλατεία Ελευθερία του Ηρακλείου, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε εισαγωγικά: «Ήμουνα περίεργος να δω αν μπορούσε η παρουσία σου να είναι ακόμη πιο δυνατή από την αντίστοιχη του περασμένου Μάη. Δεν το περίμενα ότι αυτό μπορούσε να συμβεί κατακαλόκαιρο. Κι όμως σήμερα βλέπω στα πρόσωπά σας την αποφασιστικότητα και το πείσμα, τώρα είστε πιο πεισμωμένοι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω». Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι που θα φέρουν τη νίκη πίσω, θα ανοίξουν το δρόμο.

Κάποιοι βιάζονται, παρατήρησε ο πρωθυπουργός, «να προδικάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα πριν ο λαός πάει στη κάλπη. Γιατί αυτή η κάλπη βγάζει κυβέρνηση όχι ευρωβουλευτές. Και αυτή η κάλπη το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπως και κάθε κάλπη, θα είναι άδεια. Και θα γεμίσει από τη δική σας βούληση, τη δική σας αποφασιστικότητα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Για να προσθέσει, «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα όμορφα σλόγκαν και ανώδυνες ατάκες. Και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον του τόπου».

Προσπαθούν δε, να πείσουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως, «εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. Δεν μας ορίζουν τη μοίρα οι επιθυμίες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Δείτε βασικά σημεία της ομιλίας Τσίπρα: