Σε όσα του καταλογίζονται, για ακροδεξιά ρητορική απάντησε μέσα από την εκπομπή One Direct ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης. «Είμαι δεξιός» είπε ο κ. Πλεύρης σε αυτό το πλαίσιο και συμπλήρωσε «ο λόγος μου απέχει από τον αυτόν του κ. Βελόπουλου».

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως «υπήρξαν και δηλώσεις μου, οι οποίες ήταν λανθασμένες» και διευκρίνισε πως «παραμένω οπαδός μιας σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, όμως για δηλώσεις που απέχουν πολύ σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχω ανακαλέσει».

«Οι θέσεις μου αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα ταυτισμένες με αυτές της ΝΔ, και δεν έχω καμία σχέση με αυτά που λένε οι ΑΝΕΛ ή ο Κυριάκος Βελόπουλος». Ο κ. Πλεύρης στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «χαρακτηρίζεται για τη μεθοδικότητά του».

Αναφορικά με την κυβέρνηση που προτίθεται να σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και εκλεγεί απάντησε πως «αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι με χαμηλούς τόνους να πάρουμε τη νίκη και αν είναι δυνατόν την αυτοδυναμία.

Το τι σκέφτεται θα το μάθουμε από τη Δευτέρα». Τέλος, υπογράμμισε πως «οποιαδήποτε ψήφος στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και τη Χρυσή Αυγή δίνει οξυγόνο στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

Πηγή: onetv.gr