Διάρρηξη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου τις πρώτες ώρες της Τρίτης 2 Ιουλίου. Οι πληροφορίες λένε ότι η διάρρηξη στα γραφεία της οδού Χατζοπούλου 9 πίσω από το Γηροκομείο Αθηνών, έγινε από αγνώστους περί τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Εκλάπησαν τουλάχιστον δύο υπολογιστές αλλά και αρκετά χρήματα, αν και το συγκεκριμένο ποσόν δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί. Ερχεται ωστόσο να προστεθεί στο οικονομικό έλλειμμα που είχε ήδη σημειωθεί κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών στα γραφεία του ΕΚΚ για το οποίο έχει ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση από τον διευθυντή ανάπτυξης και παραγωγής του ΕΚΚ κ. Παναγιώτη Θωμαϊδη. Το σίγουρο είναι ότι το κλίμα που αυτή την εποχή επικρατεί στο ΕΚΚ είναι δυσάρεστο, λαμβανομένου υπόψη ότι έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση καχυποψίας γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις.

Ενδεχομένως οι διαρρήκτες να είχαν επηρεαστεί από την ταινία Ριφιφί (Γαλλικός τίτλος: Du rififi chez les hommes) (1955) σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν. Αλλωστε η κλοπή πραγματοποιήθηκε σε Οργανισμό που προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο.

Σωρεία προβλημάτων

Κατά την διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, σωρεία προβλημάτων έχει στιγματίσει τον αφιλοκερδή οργανισμό στήριξης του ελληνικού κινηματογράφου. Αστοχες κομματικές επιλογές, αντικαταστάσεις επί αντικαταστάσεων, παραιτήσεις  επί παραιτήσεων, αλλά και παρατυπίες διαρκείας, με κορύφωση την απομάκρυνση από την θέση της Γενικής Διευθύντριας κυρίας Ηλέκτρας Βενάκη, η οποία εν τέλει δικαιώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας (η κυρία Βενάκη απολύθηκε χωρίς πρόταση του Δ.Σ. του ΕΚΚ όπως ορίζει ο νόμος).   Για όλα αυτά ευθύνες φέρουν οι διοικήσεις του ΕΚΚ, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ειρωνεία είναι ότι πριν από λίγες ημέρες το ΕΚΚ ανακοίνωσε την έγκριση για χρηματοδότηση αρκετών ταινιών με το ποσόν (περίπου) των 4.000.000 ευρώ. Αραγε τα χρήματα αυτά είχαν ήδη έρθει στο ταμείο του ΕΚΚ; Kαι για όλα αυτά, ποια είναι άραγε η γνώμη του Δ.Σ. του ΕΚΚ;