«Η απόφαση του πρωθυπουργού να άρει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ είναι καλοδεχούμενη. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω ότι κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε μέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Τσίπρα να μιλήσει στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, τόνισε πως ήταν καλοδεχούμενη ενώ πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός έχει μία ειδικότητα να κάνει το όχι ναι».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας ειδικά στους νέους συμπολίτες μας που είναι πιο καχύποπτοι τους λέμε πάρτε το μέλλον στα χέρια σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έχει αλλάξει η δημογραφική δομή των ψηφοφόρων που ψηφίζουν την ΝΔ και έχουν προστεθεί πολλοί νέοι.

Σημείωσε ακόμη πως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ θα περιλαμβάνεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και θα μπει – όπως είπε – «ένα τέλος σε αυτό το κλίμα ασυδοσίας και ανομίας που επικρατεί».

«Γνωρίζουν ποιοι θα γίνουν υπουργοί»

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο νέος υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση κυβέρνησης της ΝΔ, έχει ενημερωθεί ενώ το ίδιο έχει γίνει και με άλλα υποψήφια μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.  Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως είναι νωρίς να μιλήσει γι΄ αυτό το θέμα, σημειώνοντας πως προέχουν άλλα ζητήματα.