«Ψιλά γράμματα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί γλώσσας και ιθαγένειας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ασκώντας δριμεία κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη διαπραγματευτική τους γραμμή.

Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή One Talk, η ΝΔ διαπραγματευόταν σε πολύ χαμηλότερη βάση τη συμφωνία με την τότε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. «Διαπραγματευόταν διπλή ονομασία χωρίς αλλαγή του συντάγματος» τόνισε, προσθέτοντας πως είχαν βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη αλλά ακόμη και πάλι κατάφεραν να περάσουν από κάτω.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο «τα στοιχεία αλυτρωτισμού ήταν διατεθειμένοι να τα αφήσουν στο απυρόβλητο προηγούμενες κυβερνήσεις» χαρακτηρίζοντας στο πλαίσιο αυτό ως «ψιλά γράμματα» τις σημερινές αντιδράσεις για τη γλώσσα και τη ιθαγένεια με το επιχείρημα ότι «οι άλλοι διαπραγματεύονταν με τόσο χαμηλά τον πήχη».

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι η γείτονα παραβιάζει σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις ηθελημένα ή αθέλητα τη Συμφωνία, ωστόσο με επισήμανση της ελληνικής πλευράς προσαρμόζεται. Ερωτώμενος αν τίθεται θέμα αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση διακυβέρνησης ΝΔ, υπογράμμισε πως στην Πειραιώς «θα κοιτάξουν την πιστή εφαρμογή της. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση τη επαύριο της Συμφωνίας των Πρεσπών να βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από ότι πριν».

Πηγή: Onetv.gr