Ηταν 10 Ιουνίου όταν η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε αποκαλύψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγάλει απαγορευτικό στους βουλευτές που θα ήθελαν να εμφανιστούν στον Σκάι. Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σχολίασε τα δυο κρούσματα κομματικής απειθαρχίας των βουλευτών Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Σεβαστάκη. Οι δύο βουλευτές εμφανίστηκαν στον ΣΚΑΪ μετά τις ευρωεκλογές σπάζοντας έτσι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, έστειλε μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους ως τελευταία προειδοποίηση ότι αν αγνοήσουν την απόφαση αυτή θέτουν τον εαυτό τους εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αν θυμόμαστε καλά ο κ. Σεβαστάκης βγήκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αν και νυν βουλευτής, προφανώς επειδή έσπασε το εμπάργκο. Αυτή η… δημοκρατική ευαισθησία του κ. Τσίπρα εμπόδιζε πολλούς συριζαίους που ήθελαν να πάνε να εκφράσουν τις απόψεις τους και στον Σκάι αλλά δεν μπορούσαν.

Αραγε, τώρα που ο ίδιος ο Τσίπρας σπάει το εμπάργκο πάνω στην απελπισία του, θα θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ; Ή είναι τόσο δημοκράτης ώστε η απαγόρευση να αφορά μόνο τους άλλους;