Σε αυτή την αποχαυνωτικά αδιάφορη προεκλογική αναμέτρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης αλλά δεν είναι υποτονικός. Ισως με τον ήρεμο τρόπο του να είναι πιο ριζοσπαστικός από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στις ευρωεκλογές δεν έχασε μόνο το ηγετικό προβάδισμα αλλά και τον μανδύα του πολιτικού θαυματοποιού, που κάλυπτε με ισχυρή δόση αμφισβήτησης τις εμφανείς αδυναμίες του.

Ο Πρωθυπουργός, χωρίς στρατηγική και δίλημμα, μοιάζει εγκλωβισμένος στον αντιπολιτευόμενο εαυτό του, ο οποίος ούτε πειστικός μπορεί να είναι έπειτα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας ούτε επιτυχημένος όταν καταφεύγει ξανά στην ωμότητα του προγράμματος του αντιπάλου του, λέγοντας ότι μυρίζει αίμα και ανθρώπινο κρέας. Το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα είναι τόσο ισχυρό ώστε έχει συγκροτηθεί γύρω από τον κ. Μητσοτάκη μια άτυπη συμμαχία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, η οποία ωθεί τη ΝΔ στην εξουσία.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει δημιουργήσει μια συγκυρία, στην οποία ακόμα και οι αντίπαλοί του μοιάζει άθελά τους να δουλεύουν για την επικράτηση του προέδρου της ΝΔ. Η Κεντροαριστερά μετακινήθηκε προς τα Αριστερά προσπαθώντας να αντλήσει δυνάμεις από τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη. Η Φώφη Γεννηματά αποκόπηκε από το εκσυγχρονιστικό ρεύμα του ΠαΣοΚ με την απόφαση να αποπέμψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε να προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και η όψιμη προσπάθειά της να ανακόψει τις διαρροές προς τη ΝΔ προκαλεί σύγχυση στο ακροατήριό της.

Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει:

Ποιο είναι το ακέφαλο εκσυγχρονιστικό αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα που ωθεί τη ΝΔ στην εξουσία

Πως ο κύκλος των επιχειρηματιών που είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, έχει στρέψει τώρα το ενδιαφέρον του στον κ. Μητσοτάκη

Τι σήμανε για τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας η  δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ποια είναι η επιτυχημένη συνταγή της προεκλογικής εκστρατείας του

Ποια τα σενάρια για τους υπουργικούς θώκους αμέσως μετά την επικράτηση της ΝΔ και τον σχηματισμό κυβέρνησης

Η επιμονή Μητσοτάκη στο αύριο και στις προσωπικές επαφές

Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή