• Αναζήτηση

Πρόσω ολοταχώς το «Γιαβούζ» για τον κόλπο της Αμμοχώστου

Το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας αναχώρησε από την Αττάλεια και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Κυριακής χωρίς να εισέλθει στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναχώρησε από το αγκυροβόλιο της Λιμανιού της Αττάλειας με προορισμό το Ακρωτήρι της Αμμοχώστου το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Γιαβούζ».

Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα το πλοίο αναχώρησε έχοντας νοτιοανατολική κατεύθυνση. Αναμένεται να περάσει βόρεια από τη χερσόνησο της Καρπασίας και ακολούθως από το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα να κινηθεί νοτιοδυτικά προς το σημείο όπου θα γίνει η γεώτρηση, με την ημερομηνία άφιξης του να υπολογίζεται το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι το γεωτρύπανο στελεχώνεται από περίπου 180 άτομα οι μισοί εκ των οποίων είναι Τούρκοι, ενώ οι άλλοι μισοί είναι ξένο προσωπικό από εταιρείες που συνεργάζονται με την τουρκική εταιρεία πετρελαίων.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του reporter.com.cy που, το Yavuz δεν θα εισέλθει εντός της κυπριακής ΑΟΖ και αναμένεται να περιοριστεί στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Κυβερνητικές πηγές αποφεύγουν να συνδέουν τη Navtex που εξέδωσε χθες το ΚΣΕΔ για το οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, με την επικείμενη παράνομη γεώτρηση της Άγκυρας. Σημειώνεται πως η ταξιδιωτική οδηγία προς ναυτιλομένους αφορά άσκηση με πραγματικά πυρά νοτίως της Λάρνακας.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk