«Η Ώρα των αποφάσεων είναι τώρα. Οι επερχόμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες μέχρι σήμερα για την πορεία της χώρας», τονίζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υποψήφιος βουλευτής Αν. Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζει ορθή την επισήμανση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη για νέες εκλογές τον Αύγουστο, διευκρινίζοντας πως πρέπει να γίνει κατανοητό στους πολίτες ότι εάν δεν καταστεί δυνατή η αυτοδυναμία της ΝΔ «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής, με σαφή και ορατό τον κίνδυνο της ακυβερνησίας».

Ερωτηθείς για αυτήν την περίπτωση, ο κ. Βορίδης, είπε ότι θα αναζητηθεί κοινός τόπος με το ΚΙΝΑΛ, του οποίου όμως χαρακτήρισε τη στάση, «αρκετά ανοιχτή σε ερμηνείες, δημιουργεί ανασφάλεια».

Ως τέτοια σημεία ανέφερε, την αποπομπή Βενιζέλου, την τοποθέτηση του ότι το ΚΙΝΑΛ μετατρέπεται σε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, τα περί εντολής στην κ. Γεννηματά και τη ρητορική ότι η ΝΔ είναι η παλιά Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ η νέα Δεξιά.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το ΚΙΝΑΛ θέλει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά… ακόμη και να προσπαθήσει να σπρώξει τη ΝΔ σε μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ «κάτι που για εμάς είναι αδιανόητο», ξεκαθαρίζει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Δικαιοσύνης ο Μ. Βορίδης κάνει λόγο για «προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών επί ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «δύο διακεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί έχοντας ασκήσει και καθήκοντα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, καταγγέλλουν κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση Νovartis». Τονίζει ότι η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί όπως και άλλες υποθέσεις, για την σειρά των οποίων θα αποφασίσει το επόμενο Κοινοβούλιο.

Τέλος εκφράζει αισιοδοξία για την υλοποίηση του οικονομικού σχεδίου της ΝΔ, άποψη την οποία επικυρώνει και «η θετική αντίδραση των αγορών», όπως αναφέρει.