Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα, «να σταματήσει τις ενέργειες αποσταθεροποίησης που απειλούν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του».

Χωρίς αυτό «δε θα μπορέσει να υπάρξει εξομάλυνση των διμερών σχέσεων» προειδοποίησε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 επί βρετανικού εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Τερέζα Μέι είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτήν».

Παρά την παγωμένη ατμόσφαιρα που κυριάρχησε στη συνάντηση, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «ανοιχτή στη δυνατότητα μιας διαφορετικής σχέσης, αλλά, για να γίνει αυτό, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει διαφορετικό δρόμο».

Οι βρετανικές Αρχές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η διμερής αυτή συνάντηση δε συνιστά εξομάλυνση των σχέσεων με τη Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε προ ημερών ότι «θέλει να γυρίσει τη σελίδα που έχει σχέση με τους πράκτορες και τις επιθέσεις» στις σχέσεις με το Λονδίνο.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)