Για δεύτερη φορά βρέθηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα στη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του Γ. Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του κατηγορούμενου  προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο  όπου διεκομίσθη χθες σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.

Την υπερασπιστική τροχιά της άρνησης, υποστηρίζοντας  «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ακολούθησε απολογούμενος ο  Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος  κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δυο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, αλλά τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε 3 φορές ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.

Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου ενεπλάκη;
Κ: Είπαν του Ρουπακιά.
Π: Τον ξέρατε;
Κ: Φατσικά μόνο.
Π: Και τι σκεφτήκατε;
Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.
Π: Τι εννοείτε με αυτό;
Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

«Δε ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό» είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Καλαρίτης του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.