Μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το πρωί στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου καθώς σε πολύ κοντινό σημείο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων καθώς και διάσπαρτα σπίτια, δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά σε έκταση στην οποία υπήρχαν  ξερά χόρτα, κλαδιά  και σκουπίδια. Μετά από λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο 21 άνδρες της Π.Υ με 7 οχήματα, αλλά λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, οι δυνάμεις τα αμέσως επόμενα λεπτά ενισχύθηκαν.

Μέχρι στιγμής, στο σημείο επιχειρούν  3 ελικόπτερα, 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, υδροφόρες των δήμων καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Εκκένωση καταυλισμού προσφύγων

Λίγη ώρα μετά την πυρκαγιά, κρίθηκε σκόπιμο να εκκενωθεί καταυλισμός προσφύγων ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Με συντονισμένες ενέργειες απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό περίπου 70 πρόσφυγες, παιδιά και ενήλικοι προς ασφαλή τοποθεσία.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως έως 6 μποφόρ. Μέλημα των πυροσβεστών είναι μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενα σπίτια, και βεβαίως να μην πλησιάσουν οι φλόγες στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.

Δεν απειλούνται σπίτια

Όπως έχει γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια ή οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, που βρίσκονται πάνω από την πυρκαγιά. Τα επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν με στόχο να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο η πυρκαγιά πριν πάρει   απειλητικές διαστάσεις.