«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι «διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους και ισχυρό κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο».

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία και τέως υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει ότι «απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εκείνοι που όσο και αν πασχίζουν να επιβάλουν τη συλλογική αμνησία, είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, έφεραν τα μνημόνια και οδήγησαν την κοινωνία στην απόγνωση». Αντιπαραβάλλει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, καθώς επίσης και τα σχέδια των δύο κομμάτων, προσθέτοντας ότι στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μην αποκαλύψει στον κόσμο «τις αντικοινωνικές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ»

Ο κ. Χαρίτσης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ανανέωση της λαϊκής εντολής για να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και παρουσιάζει τι θα σημαίνει μια προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πλέον του μνημονιακούς περιορισμούς: «γενναία μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, επιπρόσθετά όσων έχουν ήδη εφαρμοστεί. Νέα προγράμματα ρευστότητας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 15 δισ. ευρώ την  επόμενη τετραετία. Αλλά και τη νέα αύξηση των μισθών και την εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων». Αναφέρει ότι ο κόσμος θα ψηφίσει τώρα με διαφορετικά κριτήρια, γιατί καλείται «να αποφασίσει για τη ζωή του, το μέλλον του». «Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα», προσθέτει.

Προχωρά σε σύγκριση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανάπτυξη με εκείνο της ΝΔ, το οποίο χαρακτηρίζει ως μοντέλο για «λίγους και ισχυρούς με βασικό πυρήνα τη διαρκή λιτότητα για την κοινωνική πλειοψηφία». Μιλά για τις μεταρρυθμίσεις που θα ήταν οπισθοχώρηση αν καταργούνταν από μελλοντική κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ρύθμιση που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και που επέτρεψε στα παιδιά από μετανάστες γονείς τα οποία γεννήθηκαν και μένουν στην Ελλάδα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Σε αυτό το πλαίσιο μιλά για «μεγάλη υποκρισία του κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ που τώρα πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ ήταν οι ίδιοι που στέρησαν από παιδιά σαν τον Γιάννη τα στοιχειώδη δικαιώματα που τους οφείλει η πολιτεία».

Χαρακτηρίζει «πλήρες ξεγύμνωμα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ» την προθυμία του, όπως σχολιάζει, «να συμπράξει με αυτή τη συντηρητική δεξιά για την κατάργηση της απλής αναλογικής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι η Προοδευτική Συμμαχία είναι αίτημα των καιρών, «στρατηγική επιλογή μακράς πνοής και θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια και επιμονή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ