Βολές κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την προεκλογική εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στον Εύοσμο, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι η «καραμανλική συνιστώσα» της κυβέρνησης έχει «πεθάνει» προ πολλού.

Σχολιάζοντας την ολιγόλεπτη ομιλία του Κώστα Καραμανλή στον Εύοσμο, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, όπου εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης: «Δέκα χρόνια είχε να μιλήσει και μίλησε για 16 λεπτά, δηλαδή 1,6 λεπτά για κάθε χρόνο».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του επειδή «άνοιξε την πόρτα στα Μνημόνια» και ενώ «ήξερε ότι το έλλειμμα είχε φθάσει στα 24 δισ. ευρώ, προκήρυξε εκλογές».

«Δεν κάθισε να δώσει τη μάχη, αλλά επέλεξε να φύγει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος κατήγγειλε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι «ήταν στον κόσμο του, δεν κατάλαβε τι συνέβαινε και έταζε ότι λεφτά υπάρχουν» και τελικά «έθεσε τη χώρα υπό επιτροπεία».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι επί κυβερνήσεώς του προωθήθηκε αφαίμαξη και λεηλασία των πολιτών.

Σε αντιδιαστολή με την πολιτική των προκατόχων του, που -σύμφωνα με το σκεπτικό του- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δική του διακυβέρνηση λέγοντας ότι εκείνος έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.