Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την υπογραφή σύμβασης μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας κι εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

«Ήρθε η ώρα να σας τιμωρήσει η ίδια η ζωή και η ιστορία κε Αλ. Τσίπρα, για την απίστευτη υποκρισία και το θράσος σας στις έρευνες Υδρογονανθράκων. Λίγες μέρες  πριν ο λαός σας στείλει για πολλά χρόνια οριστικά  εκεί που σας αναλογεί, η συγκυρία σας υποχρεώνει να υπογράφετε για τελευταία πράξη σας ως Πρωθυπουργός, και μάλιστα εν χορδαίς και οργάνοις, μια πράξη τιμής και δόξας για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Μια Παράταξη που ανεπιτυχώς προσπαθήσατε και να λεηλατήσετε, αλλά και να μιμηθείτε », αναφέρει ο Γ. Μανιάτης και συνεχίζει:

«Η υπογραφή της σημερινής σύμβασης είναι η έμπρακτη καταδίκη σας από την ιστορία και τη ζωή, για τις χυδαιότητες με τις οποίες μας κατηγορούσατε ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης την περίοδο 2010-2014 για τις κορυφαίες πατριωτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Καταψηφίσατε το ν.4001/2011 για την κατοχύρωση της ελληνικής ΑΟΖ. Καταψηφίσατε τους 3 Νόμους για τις συμβάσεις Υδρογονανθράκων, που φέραμε στη Βουλή το 2014. Πολεμήσατε και υπονομεύσατε την πατριωτική πρωτοβουλία μας για το διεθνή διαγωνισμό θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Διατυμπανίζατε ότι θα τα ακυρώσετε όλα αυτά αμέσως μόλις γίνετε πρωθυπουργός.

Είχατε μάλιστα το θράσος στις σημερινές σας δηλώσεις, να αναφερθείτε, ως δήθεν δικό σας έργο, στον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Έναν αγωγό, που όχι μόνο υπονομεύσατε και πολεμήσατε όταν εμείς το 2013 τον σχεδιάσαμε και τον εντάξαμε στα Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα Ενέργειας της Ε.Ε., αλλά επιπλέον τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ να μην προχωρήσουν στην ανάθεση της μελέτης του αγωγού, απειλώντας τα με διώξεις. Υποχρεώθηκα τότε, ως υπουργός, να δώσω προσωπική γραπτή εντολή στο Δ.Σ. της ΔΕΠΑ, προκειμένου να πάψουν οι απειλές των στελεχών σας σε βάρος των μελών και να διασφαλιστούν από πιθανές διώξεις.

Σήμερα, έρχεστε και θρασύτατα μας ζητάτε ο ελληνικός λαός να αποκτήσει μνήμη χρυσόψαρου. Δυστυχώς όμως για σας κε. Τσίπρα, εμείς θυμόμαστε! Θυμόμαστε πολύ καλά, όπως θυμάται και ο ελληνικός λαός.

Μετά από 4,5 χρόνια τραγικών σας επιλογών σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, η ιστορία σας τιμωρεί με το να επαινείτε και να περηφανεύεστε για πράγματα που πολεμούσατε λυσσαλέα.

Όχι και πολύ πρωτότυπο βέβαια, για σας. Το άλλο πρόσωπο του Ιανού θα χαμογελάει αναιδώς», καταλήγει η ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.