• Αναζήτηση
 • Δ. Μαύρος για Τσίπρα : Μου έστειλε SMS ζητώντας συγγνώμη για τα περί δημοσκοπήσεων

  Ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε την εποχή του δημοψηφίσματος.

  Σε μια αποκάλυψη σχετικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προέβη στην αρχή της εκπομπής «Αντίστροφη Μέτρηση» όπου παρουσιάστηκαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο επικεφαλής της MRB Δημήτρης Μαύρος.

  Ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε την εποχή του δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας την αποτυχία των εταιριών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν το αποτέλεσμα.

  Όπως είπε ο κ. Μαύρος, ανάμεσα στις εταιρείες υπήρχε πραγματικός φόβος να προσεγγίσουν τον κόσμο και να βγάλουν exit polls, αφού δέχονταν εισηγήσεις τόσο από πολιτικούς όσο και επιχειρηματίες να το αποφύγουν. «Φοβόμασταν και την σκιά μας» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Μαύρος προχώρησε σε μια αποκάλυψη που δείχνει και το κλίμα που επικρατούσε μέχρι και πριν από τις ευρωεκλογές. «Ο κ. Τσίπρας μου έστειλε SMS και μου ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. O κ. Μαύρος αποκάλυψε επίσης ότι η ΕΡΤ αρνήθηκε να μπει στα exit polls στις προηγούμενες εκλογές, κάτι που πλέον έχει ανακαλέσει.

  Σημειώνεται πως στον σχετικό πίνακα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή, με τις πιο «φρέσκες» δημοσκοπήσεις των 5 μεγαλύτερων εταιρειών που συμμετέχουν στο exit poll, η MRB δίνει διαφορά 7,6 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η Alco 8,5 μονάδες, η Pulse 7,5 μονάδες, η Metron Analysis 6,9 μονάδες και η Marc 10,5 μονάδες.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk