Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη μικρό φορτηγό που μετέφερε μετανάστες στη βορειοδυτική Τουρκία, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

Το όχημα προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο όταν βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε σε κατάστημα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Εντιρνέ (Αδριανούπολης), μιας επαρχίας που συνορεύει με την Ελλάδα και όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Αφού αρνήθηκε να υπακούσει, το όχημα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, δεν κατάφερε να παραμείνει στον δρόμο όταν έφτασε σε μια στρογγυλή πλατεία και έπεσε πάνω σε ένα κατάστημα. Δέκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από το δυστύχημα που δείχνουν ένα μικρό, επαγγελματικό φορτηγάκι χωρίς θέσεις και παράθυρα στο πίσω μέρος, το οποίο προφανώς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τόσων πολλών ανθρώπων.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν εκτάκτως σε νοσοκομεία της περιοχής, επεσήμανε το τουρκικό πρακτορείο DHA. Η εθνικότητα των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ