Ολοκληρώθηκε η συμφωνία των 15,2 εκατ. ευρώ για το Νότιο Αφάντου

Υπογράφηκε το SPA μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Τ.Ν. Aegean Sun Investments Ltd

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίχθηκε σήμερα για το έργο τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση του ακινήτου, έκτασης 268.651,76 τ.μ., στην περιοχή του Νότιου Αφάντου. Η σύμβαση πώλησης (SPA) υπογράφηκε από τον εκτελεστικό πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρη Ξενόφο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της Τ.Ν. Aegean Sun Investments Ltd, κ. Βασίλειο Νικολαΐδη, ενώ επήλθε και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την καταβολή εφάπαξ του τιμήματος των 15,2 εκατ. ευρώ.

Στο Νότιο Αφάντου, όπως ορίζεται από το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ), πρόκειται να ανεγερθούν 3 νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών, καθώς και να δημιουργηθεί παραθεριστικό–τουριστικό χωριό 20 ανεξάρτητων κατοικιών, συμφερόντων της οικογενείας Νικολαΐδη, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd.

Πρόκειται για το δεύτερο αποφασιστικό βήμα προς την ολοκλήρωση μιας από τις πολύπαθες συμφωνίες του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς στις 7 Ιουνίου 2019 υπογράφηκε και η σύμβαση πώλησης (SPA) για το Golf – Βόρειο Αφάντου μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και M.A. Angeliades Inc. Το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των δύο ακινήτων (Βόρειο και Νότιο) στην Αφάντου ακολούθησε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ πριν την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, το σύνολο του ακινήτου, καθώς και ευρύτερη έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογικός χώρος.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου των προεπιλεγέντων επενδυτών, το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο τη διενέργεια προκαταρκτικών δοκιμαστικών τομών με δική του δαπάνη. Καθώς οι τομές δεν κατέδειξαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της αξιοποίησης των ακινήτων στην Αφάντου Ρόδου.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk