Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ για την σεζόν 2018/19, γράφοντας ιστορία. Κι αν το σπουδαίο επίτευγμά του προσέφερε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, ο λόγος που έβγαλε κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου θα μείνει στην ιστορία. Ο «Greek Freak», ο οποίος νωρίτερα είχε δει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ να τον αποθεώνει, δεν άντεξε.

Παίρνοντας στα χέρια του το βραβείο από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, λύγισε και έβαλε τα κλάματα, βγάζοντας έναν συγκλονιστικό λόγο. Ο Γιάννης ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, τους Μπακς, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς και γενικά όλο τον κόσμο για την βοήθεια που του έδωσε, προκαλώντας ανατριχίλα και συγκίνηση με αυτά που είπε. Ωστόσο, στη διαδρομή για την καταξίωση και τη ζωή που ονειρεύεται να ζήσει κάθε αθλητής στη ζωή του δεν ήταν τίποτα στρωμένο με ροδοπέταλα.

Κάθε άλλο… Γραφειοκρατικά θέματα και ζητήματα ακόμη και επιβίωσης πολλές φορές, επιχείρησαν να σταθούν εμπόδιο στον έλληνα άσσο, μάταια όμως, καθώς ήταν αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή, όπως και έκανε. Το αφιέρωμα των New York Times είναι χαρακτηριστικό: Με τον τίτλο «Η πείνα για μία καλύτερη ζωή, μπορεί να τον οδηγήσει στο ΝΒΑ» η εφημερίδα αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας το μεγάλο του ταλέντο αλλά και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Ο Γιάννης αποτελεί τον τρίτο νεαρότερο παίκτη σε ηλικία που βραβεύεται ως πολυτιμότερος παίκτης του NBA, καθώς και τον δεύτερο Ευρωπαίο που κατακτά τον τίτλο του MVP. Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή βοήθεια αρμόδιων ιθυνόντων στην Ελλάδα, την ώρα που ο Γιάννης φροντίζει να διαφημίζει την Ελλάδα με την κάθε ευκαιρία.

 

Πηγή: onetv.gr