«Η υπηρεσία και η πολιτική ηγεσία, αν θέλουν, μπορούν να επιβάλουν τάξη στις φυλακές» δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή One Report, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών, Γιώργος Κώστικας, μετά τις άγριες συμπλοκές που ξέσπασαν το πρωί της Τρίτης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως είπε, αμέσως μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών μαζί με τα ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ μπήκαν μέσα στις φυλακές με εντολή του Διευθυντή για να καταστείλουν τα επεισόδια.

Ερωτώμενος για την συχνότητα παρόμοιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κωστίκας τα απέδωσε στην εγκληματικότητα που εξελίσσεται και τόνισε πως η Υπηρεσία ανέκαθεν προσπαθεί να προσαρμοστεί με αργό ρυθμό γιατί πρέπει να ακολουθήσει τυπικές διατάξεις, όπως είναι ο νόμος, και προμήθειες υλικού που πολλές φορές καθυστερούν.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «λειψανδρία στο προσωπικό, έλλειψη κονδυλίων, συμφόρηση στις φυλακές του Κορυδαλλού γιατί δεν υπάρχει άλλη φυλακή στην Αττική, χρόνια δηλαδή προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν».

Πηγή: onetv.gr