• Αναζήτηση
 • Δίκη ΧΑ – Κατηγορούμενος : «Δεχόμουν απειλές από την οργάνωση, θα με σκότωναν»

  Όπως ανέφερε στην απολογία του σήμερα  Τρίτη στο δικαστήριο ο Δήμου, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο συγκατηγορούμενός του, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων .

  Για απειλές  που δέχθηκε από ηγετικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας αλλά και… παραινέσεις για να δηλώσει στις  αστυνομικές αρχές ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε βρεθεί τυχαία στο Κερατσίνι και ότι τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή είδε φασαρία, αναφέρθηκε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Γ. Δήμου.

  Όπως ανέφερε στην απολογία του σήμερα  Τρίτη στο δικαστήριο ο Δήμου, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο συγκατηγορούμενός του, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Η συνάντηση έγινε τελικά κοντά στο σπίτι του και ο συγκατηγορούμενός του, του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά εκείνο το βράδυ.

  Τότε, όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε «Μη με ανακατεύεις με τέτοια». Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία. «Στη  συνάντηση μου είπε ότι θα μουν κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα».

  Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στον στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος του τηλεφώνησε άλλος συγκατηγορούμενός του και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk