• Αναζήτηση
 • Γεννηματά : Είτε ψηφίσεις Τσίπρα, είτε Μητσοτάκη βγαίνει… Καραμανλής

  Στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επέρριψε την ευθύνη η Φώφη Γεννηματά για το ναυάγιο του debate.

  Στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του debate η Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό.

  «Ήταν ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε debate. Μας έχει συνηθίσει στα ψέματα. Ξαφνικά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει, «δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσει ο πρωθυπουργός». Ήταν προσχηματικό. Από την αρχή δεν ήθελε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. «Δεν έχει αφήγημα, τι να μας πει; Τι να πει στον ελληνικό λαό; Αποδοκιμάστηκε, ηττήθηκε κι αφήνει πολύ σκληρή κληρονομιά για τον τόπο. Είχε κάθε λόγο να μην έρθει δίπλα μας», συμπλήρωσε.

  «Μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ, είναι ολοφάνερο ότι τα στοιχεία της οικονομίας είχαν παραποιηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-2009. Είπε ο Γιούνκερ ότι αν ήμασταν πιο πολύ από πάνω, θα το… μαζεύαμε. Δημιουργήθηκαν τα χρόνια της ΝΔ τα μνημόνια, δεν έφταιγε το ΠΑΣΟΚ. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια η κυβέρνηση να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ και να ρίξει το βάρος στο ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε ο Τσίπρας να κάνει εξεταστικές. Έχει ακόμα στελέχη της Δεξιάς στο κόμμα του. Στηρίχθηκε στην καραμανλική ΝΔ», ανέφερε η κ. Γεννηματά και σημείωσε: «Εδώ φαίνεται πως είτε ψηφίσεις Τσίπρα, είτε ψηφίσεις Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής».

  Απαντώντας αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία είπε:  «Η ΝΔ είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ, δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες».

  Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής. «Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να λειτουργήσει «ως αντίβαρο στη συντήρηση της Ν.Δ. και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». «Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», συμπλήρωσε κι επεσήμανε ότι με ισχυρό ΚΙΝΑΛ η αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής θα είναι πιο εύκολη.

  Όσον αφορά στα εθνικά θέματα και ειδικά την τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις», με βάση και την εμπειρία του «χειρισμού του Σκοπιανού».

  Τέλος, υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προτείνει κάποιον από τον προοδευτικό χώρο.

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk