Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct, βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης. Συζητώντας με τους Γ. Παπαχρήστο και Τζ. Μοσχολιού, για τους στόχους του Κινήματος Αλλαγής στις εθνικές εκλογές αλλά και την επόμενη μέρα αυτών, ο κ. Καστανίδης τόνισε πως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ένα διψήφιο ποσοστό στο ΚΙΝΑΛ.

«Η πρώτη προϋπόθεση θα πρέπει να είναι η εξαιρετικά καθαρή πολιτική γραμμή για το τι θέλουμε κυρίως για μετά τις εκλογές. Η δεύτερη είναι ότι θα πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα στοιχεία της ψευδούς συνειδήσεως που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες μετά την κρίση του 2009. Όσο αποκαθίσταται η αλήθεια, τόσο θα ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ», δήλωσε σχετικά ο κ. Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης, μίλησε επίσης για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος του 2011, που προτάθηκε από τον πρώην πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου και τελικά, μετά από τις έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, άλλα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καστανίδης, δήλωσε πως είναι εύλογο ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να θέλει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με μία ωστόσο βασική παρατήρηση: «Αν δεν του δοθεί η θέση αυτή, δεν φεύγεις λέγοντας δεν εύχομαι καλή επιτυχία στη Φώφη Γεννηματά», ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στην προσωπική προσφορά και πολιτική ανιδιοτέλεια.

 

Πηγή: onetv.gr