• Αναζήτηση
 • Κ. Αρβανιτόπουλος στο One Channel: Πορεία συγκρούσεων η πολιτική πορεία Ερντογάν

  Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναλύοντας την διπλωματική σκακιέρα, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα και την ήττα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

  Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναλύοντας την διπλωματική σκακιέρα, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα και την ήττα του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο η Τουρκία θα ρίξει τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

  «Η πολιτική πορεία του Ερντογάν είναι πορεία συγκρούσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζοντας ωστόσο πως όλες αυτές οι συγκρούσεις μπορούν να φέρουν στον ίδιο ένα σαιξπηρικό τέλος. «Είναι κλεισμένος σε μία γωνία πράγμα που τον κάνει επικίνδυνο και σχοινοβατεί στα άκρα, προκειμένου να εξασφαλίσει το δική του θέση στον παγκόσμιο χάρτη».

  «Ο Ερντογάν απομακρύνεται συνεχώς από την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ, ακολουθώντας μία συμπόρευση με τη Ρωσία, που θα τον φέρει τελικά αντιμέτωπο με ένα δίλημμα» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα με τον Ερντογάν είναι ότι δεν μπορείς να τα βάζεις με όλους και για πάντα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές. Και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία δεν γίνεται».

  Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα διπλωματικής προσέγγισης στα ελληνοτουρκικά, καθώς μέχρι πρόσφατα προβάλαμε τις τριμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας- Ευρώπης, όμως η Τουρκία συνεχώς απομακρύνεται από την Ευρώπη, ενώ και οι Ευρωπαίοι διστάζουν όλο και περισσότερο να δεχθούν την Τουρκία στους κόλπους της.

  Ο ίδιος τόνισε πως συνεχίζουν να υπάρχουν συμφέροντα να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ, ωστόσο το μείζον ζήτημα, είναι αν η Τουρκία συνεχίζει να θέλει να κρατήσει τη δυτική της τροχιά. Τέλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στην αμυντική μας πολιτική, αλλά και σε δηλώσεις μας που μπορεί να κλιμακώσουν ανεξέλεγκτα την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

   

   

  Πηγή: onetv.gr

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk