Δάνειο 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για ανάπτυξη δικτύων

Εξασφαλιστηκε από την Παρευξείνια Τράπεζα, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Δάνειο 160.000.000 ευρώ εξασφάλισε η ΔΕΗ από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια Τράπεζα» – Black Sea). Η Δανειακή Σύμβαση, η οποία υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σκοπός του υπό δανειοδότηση έργου είναι η ανάπτυξη υποδομών δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης Τάσης (ΜΤ) και Χαμηλής Τάσης (ΧΤ), συμπεριλαμβανομένων και Υποσταθμών Διανομής ΜΤ/ΧΤ. Τα συγκεκριμένα έργα εκτελούνται σε όλη την επικράτεια και αφορούν κρίσιμα έργα δικτύου μικρής κλίμακας.

Η ΔΕΗ, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, θα πρέπει να ενημερώνει εγκαίρως και σε κάθε περίπτωση προ διαστήματος 10 εργάσιμων ημερών από την εκάστοτε καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, το Ελληνικό Δημόσιο, με επιστολή, αιτούμενη την καταβολή από αυτό των οφειλόμενων ποσών.

Η προμήθεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου καθορίζεται στο 1,5% για την παρεχόμενη εγγύησή του, την οποία η ΔΕΗ θα καταβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, αποτελεί παγια στρατηγική της ΔΕΗ ανάπτυξη νέων γραμμών χρηματοδότησης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη Δανειακή Σύμβαση σε αυτή τη συγκυρία της καταστροφολογίας για το μέλλον της επιχείρησης, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τη χώρα. «Η ΔΕΗ υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα 792 εκατ. Ευρώ για φέτος και η Black Sea μας διευκολύνει στον εκσυγχρονισμο των δικτύων διανομής» επεσήμανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk