Στους λόγους, για τους οποίους παρά την επιτυχία της σε άλλους τομείς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά μίλησε στην εκπομπή One Talk Weekend η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Νικολάου.

«Για το καλό της χώρας μου, γιατί την αγαπώ και θέλω να προσφέρω» είπε η κ. Νικολάου.

Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον χαρακτήρισε «ειλικρινή και σοβαρό» ενώ συμπλήρωσε πως «αυτά που λέει, αυτά θα κάνει. Είναι εργατικός. Στόχος του είναι να βγάλει πραγματικά τη χώρα από την κρίση και θα το πετύχει. Έχει όραμα».

Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε πως «η στάση του είναι σκληρή απέναντι σε όλους τους υποψήφιους. Μας λέει να είμαστε ταπεινοί παρ’ όλο που πάμε προς την αυτοδυναμία».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως βασικό πρόβλημα των Αθηναίων, μιας και θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών, την ασφάλεια.

«Οι Αθηναίοι νιώθουν ανασφαλείς. Είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα για την Α’ Αθηνών. Να νιώσουν ξανά οι Αθηναίοι ασφαλείς» υπογράμμισε.

Ψηλά στη λίστα με τα προβλήματα των Ελλήνων στο σύνολό τους, έβαλε την υπερφορολόγηση, η οποία –σύμφωνα με τα λεγόμενα της- διέλυσε τη μεσαία τάξη. Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύτηκε πως η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τη φορολογία και μάλιστα «τα πρώτα φορολογικά νομοσχέδια θα μπουν στον προϋπολογισμό του 2020».

Τέλος, μιλώντας για το προσφυγικό κατέστησε σαφές πως το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει ότι όλα τα αιτήματα ασύλου θα εξετάζονται εντός έξι εβδομάδων και σε περίπτωση που δεν πρέπει να χορηγηθεί άσυλο θα επαναπροωθούνται.

Πηγή: onetv.gr