Στους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις νίκες του 2015 στην συντριβή των ευρωεκλογών και, όπως όλα δείχνουν, σε μια ακόμα συντριβή στις εθνικές κάλπες αναφέρθηκε ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Γιώργος Φλέσσας στην εκπομπή One Talk Weekend.

Ο κ. Φλέσσας, αφού πρώτα κατέστησε σαφές ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ανατρέπεται, καταμέτρησε τα στρατηγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια διακυβέρνησής του. Έτσι λοιπόν, μιλώντας για το κυβερνών κόμμα είπε πως «ήταν εκτός πραγματικότητας. Παρά το γεγονός ότι εξελέγη δύο φορές, έχασε την επαφή με την πραγματικότητα». «Υποτίμησε το θέμα των προσώπων. Πέρασε 4 χρόνια θητείας υπερασπιζόμενος τον Καμμένο.

Πέρασε άλλα δύο χρόνια υπερασπιζόμενος τον Πολάκη» συνέχισε. Ένα άλλο «αγκάθι», σύμφωνα με τον κ. Φλέσσα, είναι το θέμα της αξιοπιστίας. «Τραυμάτισε την αξιοπιστία του. Δημιουργούσαν συνεχώς σούπερ γεγονότα, που δεν υπήρχαν. Για παράδειγμα την υπόθεση Novartis» είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα ένα λάθος του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι για τη συμφωνία αυτή καθέ αυτή, αλλά για το πως τη διαχειρίστηκε.

«Πήγε να παγιδεύσει τη ΝΔ και στο τέλος έμεινε μόνος του» υπογράμμισε. Από την άλλη πλευρά, τόνισε πως η ΝΔ δεν φαίνεται να κάνει κάποιο λάθος. Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις είπε πως «υπήρξαν απευθείας μετακινήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ», μάλιστα εξήγησε και τους λόγους, για τους οποίους πολλοί ψηφοφόροι που άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαν ΚΙΝΑΛ, το οποίο «δεν έχει σαφή ταυτότητα». Χαρακτήρισε «αντισυστημική την ψήφο στον Βαρουφάκη», ενώ τόνισε πως «ο Κυριάκος Βελόπουλος παίρνει ψήφους από τον Βασίλη Λεβέντη και τη Χρυσή Αυγή».

Ερωτηθείς για τη στάση των δύο αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πρώτα κατέστησε σαφές πως πάντα στην Ελλάδα οι εκλογές ήταν προσωποκεντρικές και συμπλήρωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο εαυτός του και αυτό φαίνεται. Στον αντίποδα, σύμφωνα με την ανάλυσή του, ο Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί να υπηρετήσει μια εικόνα που δεν συνάδει με τις πολιτικές του τα τελευταία χρόνια». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τι περιμένουν επικοινωνιακά οι Έλληνες την επόμενη των εκλογών απάντησε πως «ο κόσμος έχει χαμηλές προσδοκίες πως θα αλλάξουν τα πράγματα από την επόμενη μέρα των εκλογών. Ωστόσο, η πλειοψηφία έχει πιστέψει πως με αυτό το σύστημα που έχουμε δεν αλλάζει κάτι».

Πηγή: onetv.gr