«Η ήττα Γιλντιρίμ είναι προσωπική ήττα του Ερντογάν» σημείωσε σε ένα πρώτο σχόλιο ο επίκουρος καθηγητής Νομικής, Θωμάς Παπαναστασίου, σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματά των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend.

Ο ίδιος, εκτίμησε πως θα υπάρξουν πιέσεις και εξελίξεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας-τόσο από το ίδιο το κόμμα του Ερντογάν όσο και από τη μεριά της αντιπολίτευσης – ενώ όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Παπαναστασίου δήλωσε πως «ένας νευρικός Ερντογάν πολύ πιθανών να λειτουργήσει με τρόπο που δεν θα θέλαμε» κάνοντας λόγο για πιθανή κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Αναφερόμενος τώρα στις κυρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, ο κ. Παπαναστασίου αφού δήλωσε πως πρόκειται για μία διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η διπλωματική μάχη τώρα ξεκινά, αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων που θα κληθούν να αποφασίσουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ και στο διπλωματικό παιχνίδι που συνεχίζεται στις επακόλουθες διαδικασίες και ψηφοφορίες.

«Τα μέτρα της Ε.Ε δεν θα έχουν καταληκτικό χαρακτήρα» δήλωσε ο σχετικά ο κ. Παπαναστασίου. «Η Τουρκία δεν θα σταματήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ακόμα και μετά την έκδοση ενταλμάτων για τα μέλη των πληρωμάτων των τουρκικών πλοίων- γεοτρύπανων » εκτίμησε ο κ.Παπαναστασίου, ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που συνεχίζουν να υπάρχουν στην περιοχή και στις στρατηγικές που πρέπει να εξετάσει η κυπριακή και ελληνική μεριά.

Πηγή: onetv.gr