Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 θα ασχοληθεί, όπως όλα δείχνουν, με τον «καυτό» φάκελο της Novartis· μιας υπόθεσης που κατ’ επανάληψη έχει πυροδοτήσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες προκαλεί και έντονους κλυδωνισμούς στον χώρο της πολύπαθης Δικαιοσύνης, και μάλιστα στα ανώτατα κλιμάκιά της, στον Αρειο Πάγο.

Ολα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση μέσω των αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος είχε διατελέσει και επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς που ερευνά την ουσία της υπόθεσης της Novartis, φανερώνουν – σύμφωνα με τις περιγραφές του – ένα άγνωστο παρασκήνιο σχετικά με τους χειρισμούς συναδέλφων του αλλά και τον ρόλο που αποδίδεται στον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν».

Κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι ένας ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός να διατυπώνει αρχικά στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου και εν τέλει δημόσια τη φράση «Εγώ δεν θα πάω στη φυλακή για τη Νοvartis». Κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι εισαγγελείς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους για τη διερεύνηση μιας μεγάλης υπόθεσης με οικονομικό αντικείμενο, όπως είναι αυτή της Novartis, να καταθέτουν εκατέρωθεν αναφορές με βαριές καταγγελίες, προκαλώντας ποινικές και πειθαρχικές έρευνες. Κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι το κέντρο βάρους σε μια τέτοια υπόθεση από την ουσία της να έχει μετατοπιστεί σε διερεύνηση καταγγελιών που δίνουν την εικόνα εμφυλιοπολεμικού κλίματος μεταξύ εισαγγελικών λειτουργών.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

Ποιο το παρασκήνιο της δημόσιας δήλωσης Αγγελή ότι δεν θα πάει «φυλακή για τη Novartis»

Τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο κ. Αγγελής αποκαλύψει την ταυτότητα του «Ρασπούτιν»

Πώς σχολιάζουν πηγές του Αρείου Πάγου το αίτημα εξαίρεσης για τον διενεργούντα την έρευνα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που υπέβαλε ο κ. Αγγελής

Ποιος ο αντίλογος ανώτατων δικαστικών λειτουργών

Ποια η τύχη των μηνύσεων που είχαν καταθέσει οι Αντ. Σαμαράς, Δημ. Αβραμόπουλος και Ευ. Βενιζέλος

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα στο «Βήμα της Κυριακής»