Σε καταγγελίες – φωτιά προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της υπόθεσης Novartis, ενώ αποκαλύπτει ποιος κρύβεται από πίσω της.

«Ο λεγόμενος “Ρασπούτιν” είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση» καταγγέλλει ο κ. Σαμαράς μιλώντας στα Παραπολιτικά.

«Ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούμενος κατονομάζει και αυτός τον “Ρασπούτιν”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο υπουργικό του συμβούλιο είναι! Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν. Ας μην κρύβονται λοιπόν!», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Να τιμωρηθούν όσοι μετείχαν σε αυτή την αθλιότητα

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε τις δηλώσεις στον απόηχο της αναφοράς του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για την ανάσυρση των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού, του Ευάγγελου Βενιζέλου και το Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Εγώ από την πρώτη στιγμή έχω καταθέσει μήνυση εναντίον της συμμορίας τους. Με ονόματα και διευθύνσεις. Και δήλωσα ότι για πολλούς λόγους- ηθικής αλλά και προστασίας τους δημοκρατικού πολιτεύματος- “θα τους πάω μέχρι τέλους”. Ωστε να αποκαλυφθεί ποιος, γιατί και πώς ενορχήστρωσε αυτή την άθλια και σκοτεινή υπόθεση», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Τη μήνυσή μου τη χειρίστηκε ο κ. Αγγελής. Αρχικά την έθεσε στο αρχείο. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία ο κ. Αγγελής κατάλαβε αυτά τα οποία κατήγγειλα εξαρχής. Για αυτό και ανασύρει τη μήνυσή μου, όπως και των κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου. Και με τις αναφορές του που διαβάζω καταγγέλλει “σημεία και τέρατα”. Πρέπει να ερευνηθούν λοιπόν όλα! Με διαφάνεια και ειλικρίνεια. Μέχρι τέλους… Για να τιμωρηθούν όσοι μετείχαν σε αυτή την αθλιότητα. Να παραδειγματιστεί το πολιτικό σύστημα. Να μη διανοηθεί κανείς να τολμήσει στο μέλλον να διασύρει τους πολιτικούς του αντιπάλους με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους», δήλωσε ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί αμελλητί στη Βουλή. «Από την ώρα που ήδη εμπλέκονται, ονομαστικά, μέλη της κυβέρνησης όλοι γνωρίζουν πως η διαδικασία αυτή παραπέμπεται αμελλητί στη Βουλή και διερευνάται υποχρεωτικά από τη Βουλή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.