Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Citizen One και τον Κώστα Γιαννακίδη η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου εξήγησε τους λόγους που την κράτησαν μακριά από την πολιτική τα τελευταία επτά χρόνια, λέγοντας πως «έκανα μια επιλογή μετά την κρίση. Στην πολιτική πρέπει να έχεις ενσυναίσθηση. Πρέπει να γνωρίζεις πρέπει να μείνεις αν μένεις, πότε να φεύγεις. Αν πρέπει να επιστρέψεις».

«Θεωρώ ότι αυτά τα χρόνια ήταν μια σοφή επιλογή. Δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτά που πρέπει να γίνουν στη χώρα» συμπλήρωσε. Μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές, χαρακτήρισε χρήσιμη την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε πως «άκουσα τις δημόσιες τοποθετήσεις του ΚΙΝΑΛ για τη δεξιά και βρήκα αυτά που έλεγε εκτός τόπου και χρόνου. Σκέφτηκα ότι το μόνο χρήσιμο για το Κίνημα Αλλαγής είναι να μην μπει σε διαδικασία επιλογής. Αυτό θα το διαλύσει» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε πως ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για τον αρχηγό της ΝΔ είναι να μετατρέψει το κύμα του «φύγετε» προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε «ελάτε» για τη Νέα Δημοκρατία. «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για να την επαναφέρει στην κανονικότητα» εξήγησε. Ειδική αναφορά έγινε και στον νόμο Διαμαντοπούλου, τον οποίο αναμένεται να επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το πλαίσιο κατέστησε σαφές πως «ο νόμος Διαμαντοπούλου καταργούσε το άσυλο, τα μεικτά πανεπιστημιακά συμβούλια και τους αιώνιους φοιτητές».

Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε και για την πολιτική της καριέρα, τόσο ως η νεότερη νομάρχης σε ηλικία 26 ετών, αλλά και ως επίτροπος. Ειδικά για την περίοδο που διατέλεσε νομάρχης υπογράμμισε ότι «εκεί είναι οι πιο δυνατές μου αναμνήσεις. Μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα από πολύ μικρή».

Επίσης, μίλησε για τη σημασία και τους σκοπούς της «Ώρας Αποφάσεων», καθώς και τους λόγους που αυτή η προσπάθεια δεν πέτυχε. «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα λάβαρα του παρελθόντος και να αναζητήσουμε νέες ιδέες» είπε, σε αυτό το πλαίσιο. Μιλώντας για την Ευρώπη, διευκρίνισε πως «τα τελευταία χρόνια συντελείται παγκοσμίως η 4η βιομηχανική επανάσταση».

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το Brexit, τόσο για το τι σημαίνει, όσο και για τους λόγους που οδήγησαν τους Βρετανούς να το ψηφίσουν. «Η μεταφορά πλούτου από τη Δύση στην Ανατολή δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα και ανισότητες» είπε για να καταλήξει πως «η μεταφορά πλούτου και η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλάζουν τα δεδομένα στην απασχόληση».

Πηγή: onetv.gr