Με νέα αναφορά επανήλθε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής,  ξεκαθαρίζοντας πρoς κάθε κατεύθυνση πως δεν είναι διατεθειμένος να πάει φυλακή για την υπόθεση της Novartis.

O ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ξεκαθαρίζει πως έχει πολλά και ενδιαφέροντα να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρης Δασούλας.

Ωστόσο, επιθυμεί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να τα πει όλα μετά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για να μην κριθεί εν τέλει η υπόθεση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία αποχωρεί στο τέλος του μηνός , λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας,  ούτε  από τον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Τι αναφέρει

Συγκεκριμένα , ο κ. Αγγελής μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής :

«Και επειδή στη ζωή μου (επαγγελματική και μη) έχω μάθει να λέω «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη- σκάφη»  διευκρινίζω «έτι περαιτέρω» ότι:

α) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διέταξε την ύστατη στιγμή «την διπλή έρευνα» και η οποία βαρύνεται με την μη έρευνα των μέχρι τώρα από εμένα καταγγελλομένων, καθώς και με την απόκρυψη αυτών από το δικαστικό συμβούλιο, δεν έχει συμφέρον να «θεωρήσει» ότι  λέω ψέματα και άρα να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον μου. Της απομένει άλλη μορφή αμύνης πλην αυτής;

β) ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει ήδη διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου (ως μορφή αμύνης κατά την γνώμη μου, αφού γνωρίζει την αλήθεια) δεν έχει επίσης συμφέρον,  να θεωρήσει ότι «όσα θα καταθέσω είναι ψευδή»;

γ) για τον συνάδελφό μου και ομοιόβαθμό μου, ο οποίος ενεργεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ως προανακριτικός υπάλληλος, ευλόγως «δεν μπορώ να θεωρήσω ότι, ενεργεί προς εξόφληση γραμματίου», λόγω διορισμού συγγενικού του προσώπου;

Με  ακόμα πιο απλά λόγια, «για να το καταλάβει και η γιαγιά μου, που δεν ξέρει γράμματα» (κατά την λαϊκή  φράση):

Προσωπικώς αγαπητέ συνάδελφε κε Δασούλα, δεν αμφισβητώ την εντιμότητά Σας (τουλάχιστον μέχρι τώρα). Αποδείξτε όμως και εμπράκτως αυτή. Δώστε μου αναβολή μέχρι την 10-7-2019 για να έρθω να καταθέσω ενώπιον Σας την πραγματικότητα και να μην κριθούν όσα, θα καταθέσω από την νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης. Μόνον έτσι θα λάμψη η αλήθεια.

Επειδή θεωρώ ότι βρίσκομαι «σε κατάσταση ανάγκης» (κατά την νομική έννοια του όρου) και προκειμένου να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, σας επισυνάπτω και τις σχετικές αναφορές μου για την υπόθεση, καθώς και την ανάκληση της με αριθμό 25/4-5-2018 Διάταξης μου, προκειμένου να λάβετε πλήρη γνώση της διερευνούμενης από Εσάς υπόθεσης. Επιφυλάσσομαι δε να δώσω τα παραπάνω έγγραφα  στην δημοσιότητα, εάν εξακολουθήσει να εκτελείται «το Β΄ σχέδιο Ρασπούτιν», που είναι να «φορτωθώ» εγώ την ανικανότητα ή ακόμα και τον δόλο κάποιων σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS.  Επαναλαμβάνω αυτό που από πολύ νωρίς είχα και δημοσίως διακηρύξει: ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS».

Στο μεταξύ αα απορριφθεί το αίτημα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για την εξαίρεση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου και του αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα, από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων περί στημένων διώξεων πολιτικών στην υπόθεση της Νοβάρτις, εισηγήθηκε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής, προς το Δικαστικό Συμβούλιο που θα λάβει την απόφαση.