Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και τελετή αποχώρησης, παρουσία του uπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, του δεύτερου γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο αρχές Ιουλίου θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει «αδειοδοτήσει» το Ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου).

Ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε μεταξύ άλλων πως το άλλο γεωτρύπανο, ο Πορθητής έχει ξεκινήσει γεώτρηση στο τεμάχιο Φινίκε-1.

«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο τούρκος υπουργός Ενέργειας στο λογαριασμό του στο Twitter.

https://twitter.com/cttslar/status/1141356633202839556

Σημειώνεται πως  η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη ναυτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο.

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν στις 4.30 μ.μ ώρα Ελλάδας. Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με κυβερνητικές «πηγές» θα καταδικάσουν με σαφή τρόπο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και το Αιγαίο, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις τους στις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, ως συνέχεια των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.