«Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπήκε στο τελικό της στάδιο με τις απολογίες των 18 πρώτων υποδίκων νεοναζί, τα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που προχώρησαν στην στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι.

Θα ακολουθήσει η εξέταση των υπόδικων για την δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μετά όλων όσων εμπλέκονται στην ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης, η ακροαματική διαδικασία έχει φέρει στο φως καταιγισμό αποδείξεων και στοιχείων για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης ότι έχουμε να κάνουμε με μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και γενικά όσων άλλη άποψη από την Χρυσή Αυγή και όχι με κόμμα που μπορεί να ζητάει την ψήφο σε εκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ ( Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και όχι στη Βουλή

«Δεν χωράνε στις γειτονιές μας εκείνοι που επιτίθενται σ εντόπιους και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία, στα συνδικάτα που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή όλων», συνεχίζει η ανακοίνωση.  «Με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι ώρα να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Αγωνιζόμαστε για να μην κάθονται στα έδρανα της επόμενης βουλής. Για να διαλυθεί μια και καλή η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, με κλείσιμο όλων των γραφείων-ορμητηρίων, την διακοπή κάθε χρηματοδότησης και διευκόλυνσης από το κρατικό μηχανισμό. Καμιά προβολή από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων να δώσουν δυναμικό παρών στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην φάση των απολογιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να δώσουν το παρών στο ακροατήριο της δίκης στις ημερομηνίες 24,25,26,27,28 Ιούνη στο Εφετείο.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πέμπτη 27 Ιούνη στις 9πμ στο Εφετείο και ενισχύουμε οικονομικά την καμπάνια».