Χ. Βερναρδάκης στο One Channel: Η εικόνα στις ευρωεκλογές δεν προερχόταν από δικές μου μετρήσεις

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως αυτές κινούνται στα ίδια πλαίσια με τις ευρωεκλογές.

Στην εκπομπή One Report φιλοξενήθηκε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υπουργός Επικρατείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενόψει των επικείμενων εκλογών, τόνισε πως αυτές κινούνται στα ίδια πλαίσια με τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία στη συμπεριφορά που θα δούμε στην κάλπη.

«Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι αν η αποχή θα είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ένας από τους λόγους της κακής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ήταν αυτός». Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που του ασκείται ότι ενημέρωνε μέχρι τέλους την ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε πως «αν υπάρχουν ευθύνες, προφανώς είμαι ο πρώτος που τις αναλαμβάνει».

Ωστόσο, όπως είπε, η εικόνα που υπήρχε δεν ήταν από δικές του μετρήσεις.

«Οι πρώτες πληροφορίες και οι απόψεις που είχαμε ήταν ότι η διαφορά θα ήταν στις 5-6 μονάδες» πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος ήταν της άποψης τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο ότι, αν πηγαίναμε στις ευρωεκλογές και είχαμε μια διακριτή διαφορά, τότε θα έπρεπε να αποφύγουμε το σενάριο των εκλογών άμεσα.

Πηγή: onetv.gr

 

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk