Δεν έλειψαν τα χαμόγελα στη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με την νέα πρόεδρο του της ευρωομάδας των σοσιαλιστών ( S&D)  Ιράτσε Γκαρσία Πέρεζ με την οποία διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις, όπως άλλωστε και με τον Πέδρο Σάντσεθ. Με την αποχώρηση του Ούντο Μπούλμαν, τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά για το Κίνημα Αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άλλωστε η ελληνική ομάδα με εντολή της Προέδρου στήριξε από την αρχή την υποψηφιότητα της Ιράτσε.  Την κυρία Γεννηματά συνόδευαν ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο Γιάννης Δάλμας, γνώστες των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και των ισορροπιών μέσα στην σοσιαλιστική οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί, και αυτό έχει τη δική του σημασία, ότι λογικά,  ο Αλέξης Τσίπρας είναι η τελευταία φορά που προσκαλείται στις συναντήσεις των σοσιαλιστών. Ο κ. Τσίπρας προσκαλούνταν με την ιδιότητα του πρωθυπουργού την οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Πάντως, Τσίπρας και Γεννηματά είχαν μια συνάντηση. Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός έφτασε στη σύνοδο των σοσιαλιστών την ώρα που, στην είσοδο, έκανε δηλώσεις η Φώφη Γεννηματά. Ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε και αμέσως μετά εισήλθε στην αίθουσα.