• Αναζήτηση
  • Μ. Σπυράκη στο One Channel: Να μην μείνει μόνο σε ανακοινώσεις η ΕΕ για την Τουρκία

ΤοΒΗΜΑ Team

Το κλίμα από τις Βρυξέλλες, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, μετέφερε μέσω της εκπομπής One Direct η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας για τις τουρκικές προκλήσεις και εάν η ΕΕ προτίθεται να πάρει αποφάσεις για ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Αγκυρας, η κ. Σπυράκη τόνισε πως «οι 28 δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ με ασθενείς δηλώσεις και λόγια μόνο», προσθέτοντας πως δεν πρέπει αυτή τη φορά η ΕΕ να μείνει μόνο σε ανακοινώσεις.

Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να δημιουργηθεί το δεδομένο πως η Τουρκία μπορεί να προκαλεί και να προβαίνει σε παραβιάσεις, επικαλούμενη «την αποδεδειγμένη αλληλεγγύη τις δύσκολες ώρες, την οποία η ΕΕ καλείται να επιδείξει».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Σπυράκη εκτίμησε πως θα υπάρξουν κινήσεις που θα αναφέρονται στο «πάγωμα» του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης καθώς και τα προενταξιακά κονδύλια», κάνοντας λόγο για οικονομικού τύπου κυρώσεις που μπορεί να επιβάλλει η ΕΕ, οι οποίες έχουν σημασία δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Τουρκία.

Μάλιστα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μια κατεύθυνση για καθαρό και σαφές μήνυμα από τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Πηγή: onetv.gr

Δείτε επίσης
    Πολιτική
    One Channel