ΚΚΕ: Κατά Γαβρόγλου για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Υπουργείο Παιδείας: ΝΔ και ΚΚΕ δεν ψήφισαν το άρθρο 33

«Αντί να αραδιάζει ψέματα και αριθμούς χωρίς αντίκρισμα κι αντί να επιδίδεται σ’ ένα ακόμη αντιΚΚΕ παραλήρημα, το υπουργείο Παιδείας να λύσει έστω και τώρα τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για χωρίς προϋποθέσεις και υποδομές εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προσχολική αγωγή.

«Το μόνο που πετυχαίνει το υπουργείο είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο στις χιλιάδες οικογένειες, που είτε δεν ξέρουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάει το Σεπτέμβρη το παιδί τους, είτε θα αναγκαστούν να το τρέχουν από τη μία περιοχή στην άλλη και οι οποίες γνωρίζουν τελικά την κατάσταση καλύτερα από ό,τι τα στελέχη του ίδιου του υπουργείου Παιδείας» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Υπουργείο Παιδείας: ΝΔ και ΚΚΕ δεν ψήφισαν το άρθρο 33

Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στο ΚΚΕ, όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

«Τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, που καθιέρωσε η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιώντας παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών αλλά και αίτημα 60 ετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, βάζουν στο στόχαστρο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το ΚΚΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Από άλλη αφετηρία αλλά με την ίδια στόχευση, η μεν ΚΕΔΕ δια του κ. Γ. Πατούλη επαναλαμβάνει την αντισυνταγματική θέση της για ένταξη των νηπιαγωγείων στους Δήμους, το δε ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την εφαρμογή της» συμπληρώνει.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του το υπουργείο επιτίθεται στο ΚΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι «δεν ψήφισαν το άρθρο 33, ψήφισαν ‘’παρών’’, για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Ο αρχηγός της, Κ. Μητσοτάκης, έχει αναφερθεί «στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία δομή στο Υπουργείο Παιδείας που θα βλέπει τα νηπιαγωγεία και τους βρεφικούς σταθμούς μέσα από ενιαίο πρίσμα».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk