Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που η Ελλάδα ζει μια τόσο υποτονική προεκλογική περίοδο. Δυόμισι βδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες μοιάζει  όλοι να έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα.Παρά τις προσπάθειες Τσίπρα να πείσει ότι το αποτέλεσμα  των ευρωεκλογών είναι αναστρέψιμο,το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραμένει ηττοπαθές.
   Η χώρα μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα,φαίνεται αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα.Με μια κοινωνία κουρασμένη και απογοητευμένη, με μια μεσαία τάξη σε αποσύνθεση,η επόμενη κυβέρνηση θα έχει το βαρύ έργο να επαναφέρει τη χώρα σε μια πορεία σταθερότητας και ασφάλειας. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις ,να γίνουν πράξη .
  Οι συνθήκες, παρά το  αντιφατικό διεθνές κλίμα και τα σύννεφα που μαζεύονται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο,είναι ενθαρυντικές.Το δείχνουν άλλωστε  και τα μηνύματα των αγορών,που φαίνεται να προεξοφλούν μια περίοδο κυβερνητικής σταθερότητας .Μόνο που αυτό πρέπει να αποδειχθεί εμπράκτως και πολύ γρήγορα, αν θέλουμε η Ελλάδα να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της.Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δείχνουν ότι το έδαφος είναι πρόσφορο.Οι εξαγγελίες Ντράγκι για συνέχιση της ποσοτικής χαλάρωσης ανοίγουν ένα επιπλέον παράθυρο ευκαιρίας.
 Η ανασυγκρότηση της οικονομίας, η αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής με στόχο την αναπτυξιακή  δυναμική είναι μονόδρομος, αφού είναι προφανές ότι αν δεν ανατραπούν οι  σημερινοί ρυθμοί θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια κατάσταση παρατεταμένης στασιμότητας.Χρειάζονται όμως τολμηρές αποφάσεις και ισχυρή πολιτική βούληση για να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και παθογένειες .
  Η κοινωνία έχει χορτάσει από ανεφάρμοστες υποσχέσεις και  διαψευσμένες ελπίδες.Περιθώρια για πειραματισμούς, κομματικές διευθετήσεις και διαχείριση συμφερόντων δεν υπάρχουν.Η επιταγή που θα δώσουν οι πολίτες στην κάλπη θα έχει και ημερομηνία λήξης.
  Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν καλά όλοι όσοι θα κληθούν να διαχειριστούν την επόμενη μέρα.Η ευκαιρία και οι δυνατότητες για ένα νέο ξεκίνημα υπάρχουν.Αρκεί να μην χαθούν σε κομματικούς δαιδάλους ή συνθλιβούν από την έλλειψη αποφασιστικότητας…