Οι φονικές καταιγίδες του Ιουνίου

Δεκάδες θάνατοι, σοβαροί τραυματισμοί και καταστροφές έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μισό αιώνα εξαιτίας κεραυνών, πλημμυρών και χαλαζόπτωσης τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού

Ενα δυναμικό ξεκίνημα του καλοκαιριού με δόσεις… φθινοπώρου επεφύλαξε ο φετινός Ιούνιος για τη χώρα. Για ενδέκατη διαδοχική ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι καταιγίδες στην επικράτεια, οι οποίες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα συνεχιστούν για τουλάχιστον ένα ακόμη 24ωρο.

Την Κυριακή, σε χρονικό διάστημα δώδεκα ωρών, κατεγράφησαν 10.500 κεραυνοί και τη Δευτέρα 4.500, ενώ χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ έπεσε στα Γιάννινα.

Στο μεταξύ, ένας 37χρονος αγρότης σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι από κεραυνό μπροστά στα μάτια του πατέρα του στην Γκούρα Κορινθίας ενώ εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του· μία ημέρα νωρίτερα τη ζωή του είχε χάσει εξαιτίας της κακοκαιρίας ένας ακόμη άνδρας 31 ετών, ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει τη βάρκα του από τη θάλασσα στη Ναυπακτία ενώ είχε ξεσπάσει μπουρίνι.

Η χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με την Αρτα, τη Ναυπακτία, τον Πύργο Ηλείας και τμήματα της Θεσσαλίας να μετρούν τις μεγαλύτερες πληγές.

-Τι είναι οι θερμικές καταιγίδες;

-Πότε και πού περιορίστηκε η περίοδος αστάθειας;

-Πότε σημειώθηκε η μεγαλύτερη καταστροφή από καταιγίδα τον Ιούνιο;

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα «Νέα» της Τετάρτης που κυκλοφορούν

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk