• Αναζήτηση
 • Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου – Μπόλτον για τις τουρκικές παραβιάσεις

  Θέματα ασφαλείας αμοιβαίου ενδιαφέροντος ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον

  Θέματα ασφαλείας αμοιβαίου ενδιαφέροντος ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον.

  Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε στον κ. Μπόλτον το ζήτημα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω το σαφές μήνυμα της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό τους.

  Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει απ’ το να επιδιώκουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».

  Νωρίτερα, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. είχε καλέσει τη γειτονική χώρα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου και να σταματήσει άμεσα τις γεωτρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έδωσε, μάλιστα, οδηγία στην Κομισιόν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά όργανα, να υποβάλλουν άμεσα προτάσεις για τη λήψη των «κατάλληλων μέτρων».

  Η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κλιμακώθηκε σημαντικά, έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk