«Μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία έρχεται με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να διεκδικήσει την ψήφο όλων των Ελλήνων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πετρούπολη στην οποία περιόδευσε αναφερόμενος στο ανανεωμένο κατά 72% ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «κατορθώσαμε να συνενώσουμε την εμπειρία των παλαιότερων με την ορμή των νέων» και επανέλαβε το μήνυμα ενότητας που στέλνει σε κάθε σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας. «Εφόσον με εμπιστευθείτε στις 7 Ιουλίου, την επόμενη μέρα θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και αυτών που δεν μας ψήφισαν».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε το κεντρικό διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές θα κρίνουν «αν θα πάει η Ελλάδα μπροστά, αν θα έχουμε ισχυρή ανάπτυξη, αν θα έχουμε πολλές καλές δουλειές για τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, αν θα έχουμε καλά δημόσια Πανεπιστήμια, χωρίς μπαχαλάκηδες».

Ζήτησε μάλιστα «ισχυρή πολιτική εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου», καθώς, όπως τόνισε, μόνο έτσι «θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γρήγορα και με αποτελεσματικότητα το σχέδιό μας για περισσότερες δουλειές, για λιγότερους φόρους, για ασφάλεια στις γειτονιές, για καλύτερη Παιδεία και καλύτερη Υγεία».

Ακόμη, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι παρά το κύμα αποδοχής της ΝΔ που εκφράζει το έντονο αίτημα πολιτικής αλλαγής, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι πολίτες να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η κάλπη δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια της μεγάλης εκλογικής νίκης της 26ης Μαΐου» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες σε εγρήγορση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να κάνει μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά στις εξελίξεις που έχουμε τις τελευταίες μέρες στα εθνικά μας θέματα: «Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτοδύναμη Ελλάδα που και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία -βλέπετε πόσο τεταμένα είναι τα πράγματα στα εξωτερικά μας ζητήματα- κάποιος πρέπει να κρατήσει το τιμόνι της χώρας με στιβαρότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη, όχι πουλώντας τσαμπουκά, για να το πω πολύ απλά, αλλά με υπευθυνότητα και με πατριωτισμό». Αυτές τις αξίες υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία, αυτές υπηρετούσε πάντα, αυτές θα υπηρετήσει και τώρα».

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πειραιώς, σε διάλογο που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με νέο ο οποίος του αποκάλυψε ότι στις ευρωεκλογές ψήφισε λευκό, τον προέτρεψε να επιλέξει κάποιο κόμμα, έστω και αν έχει διαφορές μαζί του. «Κάτι πρέπει να διαλέξεις, κάποιος είναι καλύτερος, κάποιος χειρότερος. Μην ψηφίσεις λευκό» τον προέτρεψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ