• Αναζήτηση
 • Αποκαλύψεις από τον κύπριο ΥΠΕΞ : Πώς έπεισε τους εταίρους για κυρώσεις

  Αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της Συνόδου Γενικών Υποθέσεων έκανε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

  Αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της Συνόδου Γενικών Υποθέσεων έκανε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

  Όπως αναφέρει το sigmalive.com , ερωτηθείς αν ο ίδιος έπαιξε το «χαρτί» του βέτο για να πείσει τους εταίρους σε ό,τι αφορά την άμεση υποβολή προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δήλωσε: «Μετά την παρέμβασή μας, 23 σχεδόν χώρες υποστήριξαν το αίτημα, χωρίς οι υπόλοιπες να τοποθετηθούν ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία. Υπήρχαν κάποιες αναφορές για προσεκτική προσέγγιση λόγω του μεταναστευτικού.

  Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά το χαρτί του βέτο, θέλω να εξηγήσω κάτι για να είναι απόλυτα κατανοητό. Η απόφαση χθες, αφορά τα συμπεράσματα της Διεύρυνσης. Τα συμπεράσματα της Διεύρυνσης, αφορούν την Τουρκία, την Αλβανία, τα Σκόπια, αφορούν τη Σερβία κ.ο.κ. Για να μπορούν να εγκριθούν (τα συμπεράσματα), πρέπει να υπάρχει ομοφωνία από όλες τις χώρες. Εκείνο που είχα αναφέρει στην τοποθέτησή μου είναι ότι το προσχέδιο που αφορούσε την Τουρκία, αυτό που είχαμε ενώπιόν μας όταν ξεκίνησε η συζήτηση, δεν μας ικανοποιεί και δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας (σ.σ. άρα η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκούσε βέτο)».

  Για την απόφαση υποβολής προτάσεων για κυρώσεις

  Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση που λήφθηκε την Τρίτη (18/6) από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για άμεση υποβολή προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. «Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοιου είδους απόφαση όσον αφορά την Τουρκία και η απόφαση είναι λόγω των παράνομων ενεργειών της στην κυπριακή ΑΟΖ», δήλωσε. Επίσης, πρόσθεσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπάρχει ως ξεχωριστό αυτό το θέμα και ενδεχομένως να ληφθούν και περαιτέρω αποφάσεις.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk