«Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για πειράματα και αστάθεια. Η Νέα Δημοκρατία θέλει ισχυρή εντολή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για να μπορεί να πάρει αποφάσεις και να κυβερνηθεί η χώρα». Ετσι, άνοιξε και έτσι έκλεισε την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε προς προτεραιότητά του είναι η ανάπτυξη που θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις και τη μείωση της φορολογίας.

Υπενθύμισε στα μέλη του ΣΕΒ πως στα σημαντικά κίνητρα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για επενδύσεις θα είναι ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει εκτός από την κατοικία και τον τουρισμό, τις παραγωγικές χρήσεις. Ανέφερε ότι δέσμευση του κόμματός του είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή των κερδών των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% εντός διετίας, η άμεση μείωση της φορολογίας των μερισμάτων από 10% σε 5%, οι δύο μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%, η διατήρηση του υπερκατώτατου ΦΠΑ στο 6% και η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Στάθηκε όμως και στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων: «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά και εσείς πρέπει να πατάξετε φαινόμενα όπως αδήλωτης εργασίας και καθυστερήσεων μισθών, να τηρείτε τους κανόνες εταρικής διακυβέρνησης, να προστατεύετε το περιβάλλον και να ενισχύσετε τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Να είστε κοντά στους εργαζόμενους και εμείς θα κοιτάξουμε να φορολογήσουμε λιγότερο προγράμματα stock options και ασφαλιστικά προγράμματα εργαζομένων».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα, καθώς όπως είπε τώρα που φτιάχτηκαν τα δημοσιονομικά, η ευθύνη των ιδιωτών μεγαλώνει. Επίσης τους προέτρεψε να επιστρέψουν τις εταιρικές καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό και ανέρχονται περίπου στα 10 δις. ευρώ ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε πως θα επιταχυνθεί η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και αναγνώρισε πως δύο από τα πιο σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του – εφόσον ο λαός την προτιμήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου – είναι η ΔΕΗ και τα κόκκινα δάνεια.