Τσίπρας: Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες

Για κινήσεις αδυναμίας από πλευράς Τουρκίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για κινήσεις αδυναμίας από πλευράς Τουρκίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι, και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας». «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει το τελευταίο διάστημα καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες στο διεθνές πλαίσιο τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος μέλος της ΕΕ, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες» ήταν το μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού.

Νωρίτερα υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωσε του ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες Τσίπρας και Αναστασιάδης συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε επί τάπητος η αξιολόγηση της κατάστασης και ο συντονισμός των ενεργειών από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk