Δριμεία επίθεση στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος του. Χαρακτήρισε ως ύβρι για τη Δημοκρατία να λένε ορισμένοι από την ΝΔ ότι η ψήφος στην Ελληνική λύση «είναι μια χαμένη ψήφος».

Τόνισε ότι «εάν ο κος Μητσοτάκης είναι ανίκανος να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κυβερνήσει την χώρα, τότε έχει πρόβλημα ο ίδιος και όχι εμείς». Προέβλεψε ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία, είτε με έξι κόμματα είτε με επτακομματική Βουλή και μάλιστα ευχήθηκε να είναι αυτοδύναμος ο Κυρ. Μητσοτάκης «για να καταλάβει ο ελληνικός λαός πόσο επικίνδυνα ανόητος αλλά και ανίκανος είναι».

Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε ότι «δεν υπάρχει όνομα βόρεια ή νότια Μακεδονία. Το όνομα Μακεδονία είναι ελληνικό και είναι Ελλάδα». Μίλησε για εκχώρηση του ονόματος από μια κυβέρνηση του 33% και προειδοποίησε ότι εάν ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να κυβερνήσει για να ισχυριστεί μετά ότι «το κράτος έχει συνέχεια σε ότι αφορά την τήρηση των συμφωνηθέντων, η Ελληνική Λύση θα είναι παρούσα για να τα αποτρέψει όλα αυτά».

Αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξέφρασε φόβους για «σκηνικό ψεύτικης έντασης» με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Δήλωσε ότι οι Τούρκοι «έστησαν παράνομα γεωτρύπανο στην Κύπρο και κάνουν γεώτρηση» και συμπλήρωσε ότι «εάν είμαστε σοβαρό κράτος τώρα θα είμαστε σε πόλεμο»..

Αναφερόμενος στις πολιτικές που ασκούνται στη ΔΕΗ, μίλησε για έγκλημα, τόνισε ότι καθημερινά, «την ρημάζουν, την απαξιώνουν με σχέδιο, προκειμένου να την καταστήσουν πάμφτωχη και στη συνέχεια να την ξεπουλήσουν» και διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι η Ελληνική Λύση «δεν θα επιτρέψει να συμβεί για την Πτολεμαΐδα, δεν θα το επιτρέψει για την δυτική Μακεδονία».

Τάχθηκε υπέρ μιας ΔΕΗ που να μπορεί να λειτουργεί με κέρδος, επεσήμανε ότι το κράτος μπορεί εάν θέλει να κάνει δουλειές, και ανάφερε ως παράδειγμα τη γερμανική Fraport με την επένδυση στα ελληνικά αεροδρόμια, την κινεζική COSCO με το λιμάνι του Πειραιά ή αυστριακές κρατικές εταιρίες που θέλουν να εμπλακούν στις μεταφορές και το σιδηρόδρομο και αναρωτήθηκε «γιατί η ΝΔ δεν επιθυμεί να υιοθετήσει το παράδειγμα λειτουργίας των παραπάνω εταιριών και θέλει να τα ξεπουλήσει όλα; Μήπως δεν μπορούν και δεν είναι ικανοί να τα καταφέρουν;».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να έχει στα ψηφοδέλτια πρώην βουλευτές, δυσαρεστημένους ή κομμένους από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και δήλωσε ότι έχει ήδη έχει αρνηθεί σε κάποιους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.-