Μυστήριο καλύπτει τις προθέσεις και τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών που άφησαν στο πεζοδρόμιο της οδού Σινώπης στου Γουδή, τη σωρό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Το πτώμα ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα και δεμένο με σκοινί ενώ τα πόδια ήταν δεμένα με πλαστική σακούλα.

Όλα δείχνουν ότι οι δράστες μετέφεραν τη σορό προς άγνωστο σημείο και για κάποιους λόγους εγκατέλειψαν αιφνιδιαστικά την προσπάθεια, αφήνοντας το πτώμα της άτυχης γυναίκας στη μέση του δρόμου και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που είδε τουλάχιστον ένα άτομο να αφήνει το πτώμα στο πεζοδρόμιο της οδού Σινώπης 49.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μια γυναίκα η οποία το απόγευμα βρέθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ που έχει αναλάβει τις έρευνες και έδωσε κατάθεση.

Το πτώμα βρέθηκε στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου, από έναν περαστικό που ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε η περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε και ιατροδικαστής ο οποίος δεν διαπίστωσε εξωτερικά τραύματα ή κάποιο άλλο εύρημα που να τον οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας. Φως πλέον αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Όσον αφορά την ταυτότητα της γυναίκας, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ηλικιωμένη άνω των 85 ετών, με προβλήματα υγείας και άνοια, που έμενε κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της.

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες της ΕΛΑΣ και η αναζήτηση μαρτυριών από περίοικους, γείτονες και περαστικούς καθώς και για τον εντοπισμό οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Σημαντικό στοιχείο στις έρευνες της ΕΛΑΣ ήταν να εντοπιστεί και το διαμέρισμα από το οποίο μεταφέρθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, πάντως, η ΕΛΑΣ δεν θα αργήσει να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.