Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθεί στις εισαγγελικές αρχές ο 31χρονος ψυκτικός που ομολόγησε ότι σκότωσε με σφυρί την 63χρονη στην Καλαμαριά, έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν.

Ο καθ καθ’ ομολογίαν δράστης, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, η οποία του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και ακολούθως τον παρέπεμψε στην Δ΄τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε προθεσμία.

Τι είπε στους αστυνομικούς

Εξηγώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν το συμβάν, ο 31χρονος ψυκτικός τόνισε πως βρέθηκε στο διαμέρισμά της 63χρονης στην Καλαμαριά για να συντηρήσει το κλιματιστικό της.

Σύμφωνα με όσα είπε προανακριτικά, ο καβγάς με την άτυχη γυναίκα ξεκίνησε επειδή εκείνη του ζήτησε να κάνει κάποιες πρόσθετες εργασίες και εν προκειμένω να αντικαταστάσει κάποιο ανταλλακτικό στο κλιματιστικό. Όταν της εξήγησε ότι αυτό που ζητά είναι άλλου είδους εργασία από αυτήν που τον κάλεσε και ότι έπρεπε να εξυπηρετήσει κι άλλους πελάτες, η 63χρονη φέρεται να αντέδρασε, επιχειρώντας να τον εμποδίσει να φύγει από το σπίτι.

Στη συνέχεια, ο νεαρός ψυκτικός, σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, την έσπρωξε, και η γυναίκα τον χτύπησε στο πρόσωπο. Τη στιγμή εκείνη φέρεται να τα έχασε, αρπάζοντας το σφυρί με το οποίο κατάφερε δεκάδες χτυπήματα στο κεφάλι της 63χρονης, τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται ότι προσπάθησε να προστατευτεί, καλύπτοντας το κεφάλι της με τα χέρια, όπως μαρτυρούν τα σημάδια στα άνω άκρα που περιγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ελληνικής καταγωγής άνδρας εγκατέλειψε τη γυναίκα αιμόφυρτη στο πάτωμα του διαμερίσματος, όπου εντοπίστηκε σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα από την κόρη της.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών που βρέθηκαν στο σημείο δεν εντόπισαν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι και στράφηκαν από την πρώτη στιγμή σε άτομα του περιβάλλοντός της. Τελικώς, οι έρευνες και η εξέταση των δεδομένων που υπήρχαν για το συμβάν «έφεραν» άμεσα αποτέλεσμα με τη σύλληψη και την ομολογία του νεαρού ψυκτικού.