«Αν κάτι μας διαφοροποιεί από άλλες αντιπολιτεύσεις  είναι ότι είμαστε φειδωλοί  στις εξαγγελίες μας» τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ανέφερε πως ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος από την πολιτική της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στο Open Tv, υπογράμμισε μεταξύ  άλλων ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι αδιαπραγμάτευτη η μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ όπως είπε θα διαπραγματευτεί από διαφορετική θέση στις Βρυξέλλες τη μείωση την πλεονασμάτων τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Για υπόθεση Novartis

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis που έγιναν χθες, ανέφερε πως ο  ενέπλεξε ευθέως δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μία πολιτική σκευωρία.

Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε,  «ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή. Σημείωσε ακόμη πως «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, κι ο Τσίπρας το ξέρει. Δύο υπουργοί είναι στο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά fake news όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. «Δε θα γίνει καμία απόλυση. Το Δημόσιο θα πρέπει να λειτουργεί με άξιους υπαλλήλους και προφανώς θα πρέπει να υπόκεινται σε αξιολόγηση», τόνισε.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όσα του προσάπτει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν θα ξεφύγει από την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτή την αναλογία και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις, αν η  Οικονομία – όπως είπε –  αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που θέλουμε.

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις. Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις σε Υγεία, Αστυνομία και όπου άλλου χρειάζονται» σημείωσε.

Επανέλαβε πως με κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου – όπως ανέφερε – να μη δρουν σε αυτά «μπαχαλάκηδες» ενώ θα μπει μία τάξη στο «άβατο» των Εξαρχείων.